Tuesday, October 9, 2012

 
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Pandangan berpahala? Dalam erti kata lain, kalau kita tengok kita dapat pahala. Tak perlu buat apa-apa, tengok pun dah dapat pahala.

1. Melihat Al-Quran - Belum baca lagi dah dapat pahala.
2. Melihat Kaabah - Belum tawaf, belum solat depan kaabah tapi baru lihat dah dapat pahala.
3. Melihat air zam zam - Tengok pun dapat pahala ye
4. Melihat wajah ibu dan ayah - Renung dan lihat wajah ibu bapa kita
5. Melihat lautan, tanda kebesaran Allah s.w.t

Jadi, daripada lihat cerita sinetron, lelaki handsome atau awek-awek cantik lagi seksi dalam facebook tu baik tengok 5 list di atas ni. Hidup ni tak lama, mana tahu umur pendek. Pahala itulah yang akan dibawa mengadap Allah nanti.

- Tanyalah Ustazah -

Tagged:

0 comment: